CityOn single logo
Γραμμή Δημότη: 15691

Πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό από το Λύκειο Φυλής με την υποστήριξη του Δήμου

Αναρτήθηκε στις 21/04/2019, στην κατηγορία Νέα & Δελτία Τύπου

>> Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού

Νέα μεγάλη επιτυχία για τη σχολική κοινότητα του Δήμου Φυλής, καθώς η ομάδα “Gravity Force” του Γενικού Λυκείου Φυλής (ΓΕ.Λ Φυλής) διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό  “4×4 in Schools”, που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 16 Απριλίου 2019 στο University of Warwick, στην πόλη  Coventry της Μ. Βρετανίας. Στον τελικό του εν λόγω διαγωνισμού συμμετείχαν150 μαθητές από 22 χώρες.

Ειδικότερα,  συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας “Gravity Force” στο διαγωνισμό στέφτηκε από τεράστια επιτυχία, αφού κατάκτησε το 1ο βραβείο μηχανικής (best engineered car), από τη διοργανώτρια αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, ενώ παράλληλα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά και τη σοβαρότητά της.

Οι μαθητές επινόησαν ένα πρωτοπόρο σύστημα τετρακίνησης που συμβάλει στην ασφάλεια του αυτοκινήτου αποτρέποντας τον κίνδυνο ανατροπής του.

Η ομάδα “Gravity Force” αποτελείται από 4 ταλαντούχους μαθητές (τρεις από το Γενικό Λύκειο Φυλής και έναν από το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου). Κάθε μέλος της ομάδας ανέλαβε στο πλαίσιο του όλου έργου συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αναλυτικότερα : Βασίλης Σεβασλίδης – Team Manager, Κυριάκος Διαούρτας – Design & Manufacturing Engineer, Χαρά Μπανανά – Graphic Designer, Μυρτώ Βλάχου – Recources Manager. Την ομάδα συντόνισε σε σχολικό επίπεδο και συνόδευσε στη Μ. Βρετανία η εκπαιδευτικός του ΓΕ.Λ Φυλής Αρμενάκα Βασιλική.   Ιδιαίτερα σημαντική για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του όλου εγχειρήματος ήταν η συνεργασία της ομάδας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μετά τη γνωστοποίηση της επιτυχίας ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς συνεχάρη εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. “Η επιτυχία δείχνει πως με τη συνεργασία όλων μας μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα στην Παιδεία. Ο Δήμος Φυλής προωθεί την αριστεία και βρίσκεται στο πλευρό της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις δραστηριότητές της”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έξοδα της αποστολής του Λυκείου Φυλής καλύφθηκαν από το Δήμο, μετά από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί δελτίο Τύπου της ομάας Gravity Force

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 μαθητών από 22 χώρες από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στο Coventry της Μ. Βρετανίας ο  παγκόσμιος τελικός του διαγωνισμού 4×4 in Schools, από 12 έως 16 Απριλίου 2019 στο University of Warwick.

Η συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας Gravity Force στο διαγωνισμό στέφτηκε με τεράστια επιτυχία αφού απέσπασε το 1ο βραβείο μηχανικής (best engineered car), από τη διοργανώτρια αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover, ενώ παράλληλα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά και τη σεμνότητά της.

Η ομάδα Gravity Force κατασκεύασε ένα χειροποίητο 4×4 τηλεκατευθυνόμενο όχημα, το οποίο σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Το όχημα παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες οι οποίες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στα παρακάτω :

  1. Καινοτόμο μηχανισμό πολλαπλών servo κινητήρων ώστε η καμπίνα του να είναι πάντα ευθυγραμμισμένη και να εμποδίζει το όχημα να ανατραπεί σε μεγάλη κλίση.
  2. Σύγχρονο τεχνολογικό μηχανισμό ο οποίος αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, ο οποίος αποσκοπεί στην ομαλότερη λειτουργία του οχήματος σε εκτός δρόμου πορεία.
  3. Μια σειρά από αισθητήρες αυτοματισμού που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα gravity Force αποτελείτε από 4 ταλαντούχους μαθητές (Τρεις από το Γενικό Λύκειο Φυλής και έναν από το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου). Κάθε μέλος της ομάδας ανέλαβε στο πλαίσιο του όλου έργου συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αναλυτικότερα : Βασίλης Σεβασλίδης – Team Manager, Κυριάκος Διαούρτας – Design & Manufacturing Engineer, Χαρά Μπανανά – Graphic Designer, Μυρτώ Βλάχου – Recources Manager. Την ομάδα συντόνισε σε σχολικό επίπεδο και συνόδευσε στη Μ. Βρετανία η εκπαιδευτικός του ΓΕ.Λ Φυλής Αρμενάκα Βασιλική.   Ιδιαίτερα σημαντική για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του όλου εγχειρήματος ήταν η συνεργασία της ομάδας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.